Hoenderhoeve 28

3992 XL Houten

+31628475187

Ook via Whatsapp

info@hijnenevents.nl

Binnen 24 uur reactie.

DodgeBow

Ben je te porren voor een potje trefbal, maar minder voor de blauwe plekken? Dat treft! Maak kennis met DodgeBow: de verrassend veelzijdige pijl-en-boog variant op trefbal. De activiteit die werkelijk níemand onberoerd laat; van de eeuwige bankzitter tot de meest doorgewinterde sportieveling.

Hoe DodgeBow werkt

Bij deze Archery Tag spelvariant worden er op het speelveld twee teamvakken gemaakt. Elk team probeert vanaf het eigen vak de tegenstander te raken. Schiet je raak? Dan is de tegenstander af en mag diegene plaatsnemen in het achtervak. Sta je in het veld en vang je een pijl? Dan is degene die het schot gelost heeft af. Wie vanaf het achtervak een tegenstander raakt, mag weer terugkeren naar de eigen speelhelft. 

Het speldoel is even simpel als doeltreffend: alle tegenstanders wegspelen tot er niemand van het andere team meer op de eigen helft staat.  

Voor extra uitdaging en strategie is het mogelijk om…  

  • … opblaasbare obstakels op het speelveld te plaatsen om achter te schuilen; 
  • … meerdere pijlen in het spel te brengen; 
  • … zonder achtervak te spelen. 

Geschikte locaties voor DodgeBow

DodgeBow kan in principe gespeeld worden op elke binnen- en buitenlocatie. Wel wordt een open veld aangeraden, omdat je hier het beste zicht op de tegenstander hebt. DodgeBow wordt om deze reden het vaakst gespeeld in het park, op het platteland en op scholen (met name in gymzalen vanwege de al aanwezige belijningen). 

Opwarmen tijdens een korte workshop

Met schietoefeningen vooraf zorgen we dat iedereen goed met de bogen overweg kan. Zodat in het heetst van de strijd niemand meer om jou heen kan. Voor je het weet ben je zó behendig dat zelfs Hawkeye en Katniss Everdeen ervan onder de indruk zouden zijn!

Spelen zonder blauwe plekken: hoe zit dat precies?

Klaar voor de start? Vuren maar! Voor een activiteit die het midden houdt tussen trefbal en paintball is het een logische gedachte: is elkaar bestoken met pijlen geen pijnlijke bedoening? Omdat de pijlen bij DodgeBow zijn uitgerust met zachte foamtops en alle spelers beschermende gezichtsmaskers dragen, hoef je je geen zorgen te maken over blauwe plekken. Tenzij je struikelt over een losse veter, natuurlijk.  

DodgeBow bij NL Archery Tag

Met DodgeBow bij NL Archery Tag is altijd een voltreffer. Op welke indoor of outdoorlocatie mogen wij deze activiteit voor jou verzorgen? Heb je (nog) geen geschikte locatie? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar een geschikte outdoor-omgeving bij je in de buurt

"Erg leuke dag gehad met een groep van 25 man. Leuke en goede begeleiding en de activiteiten zaten goed in elkaar."
5/5
Scroll naar boven